Peter Daudey, chemist

Exploratief, altijd op zoek naar verklaringen. Wetenschappelijk, maar onorthodox.

Chemist

Peter Daudey is afgestudeerd in Delft aan de TU, daarna gepromoveerd.

Na 30 jaar als proces- en productontwikkelaar gewerkt te hebben bij o.a. Albemarle Catalysts, kwam ik in 2015 terug aan de TU Delft als docent in de Engineering Doctoraat opleiding van de onderafdeling Chemical Engineering.

Als Technoloog kijk ik met grote verbazing en ontzag naar het menselijk lichaam. Ik besef ook dat we kijken naar de aftakeling ervan. Als we de onderliggende oorzaken kunnen vinden, kunnen we een aantal problemen tegengaan.

Ik verdiep mij graag in de biochemie van de mens en wil naar de onderliggende oorzaak van ontsporingen binnen het metabolisme zoeken en hoe dit met voeding en supplementen gestabiliseerd kan worden.

B12 Institute Research Foundation

Ik heb eerder samengewerkt met het B12 institute en met hen en samen met mijn TU Delft studenten twee projecten gedaan:

1) naar het effect van voeding en supplementen op het Prikkelbare Darm Syndroom, en 2) naar de hele biochemie van vitamine B12.

Ik hoop samen met Clara Plattel een uitbreiding te geven op de inzichten in de diagnostiek en behandeling van een B12 tekort